Suntem cei mai buni. În a judeca, din păcate.

Bulz. Dau un search pe Google și pagina este asaltată de o grămadă de știri triste. Accidental văd pe Facebook în diferite grupuri că unii dezbat ceea s-a întâmplat acolo. Rămân șocată. De ce? Majoritatea critică….și judecă.

Când am devenit atât de insensibili? Cum ne putem bucura că “Dumnezeu i-a pedepsit pe acei fanatici“, când un tânăr se zbate între viață și moarte? Ne-am gândit noi măcar la ceea ce e în inima părinților, familiei lui? Ne-am gândit la ce e în inima prietenei lui?
Nu.
Dar ne place, ne place să judecăm la maxim. Ne place să ne dăm cu părerea, că deh, noi suntem sfântoci din moși-strămoși, din cultul X sau Y.

Noi suntem ăia care ne batem cu pumnul în piept că suntem mai buni decât alții. Că noi le știm pe toate și facem niște afirmații de parcă I-am fi telefonat lui Dumnezeu să-L întrebăm dacă a trimis acea furtună peste cei din tabără pentru că ei n-ar fi fost pe placul Lui.
I-a pedepsit, i-a bătut Dumnezeu pentru păcatele lor.
Nu serios? Dar eu și tu? Câte păcate am făcut numai azi sau ieri? Dar ce să mai spun despre săptămâna trecuta?
Nu ne face Dumnezeu precum am merita! Dacă ne-ar face precum am merita, ar fi vai și amar de noi! Doar pentru că Dumnezeu mai are răbdare și milă față de noi, asta nu înseamnă că suntem mai sfinți. Se numește HAR.

De ce judecăm în loc să ne rugăm? Pentru că știi, sorucă dragă, e mai ușor să stai pe Feisbuc să comentezi că “ăia au spirite demonice în ei“, că “să le fie rușine părinților care i-au lăsat să facă așa” (și câte și mai câte) decât să stai 5 minute pe genunchi să te rogi lui Dumnezeu pentru ei, pentru cei răniți, pentru cei în stare gravă, pentru familiile lor.

Nu-i așa că-i mai usor să judeci? Normal că da! Că doar la asta suntem cei mai buni. Suntem buni și la a găsi versete din Biblie care vorbesc despre cum Dumnezeu i-a pedepsit pe cei care au încălcat Cuvântul Lui. Le postăm pe net și gata, le spunem oamenilor că “pentru că Dumnezeu nu era în mijlocul lor, de-aia s-a întâmplat așa, că dacă era, nu lăsa să li se întâmple nimic“. Dacă n-am face asta, n-am fi noi, ăia mari și sfântoci.

Să ne ierte Dumnezeu pentru că judecăm mai mult decât ne rugăm!

Ai milă Doamne, de noi toți și iartă-ne!

013-Pray-Desktop

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Suntem cei mai buni. În a judeca, din păcate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s